כולנו היינו באירועים רבים לאורך השנים, לכן כולנו יודעים שהאוכל כן קובע – ובענק, בין אם מדובר על אירועים בישראל בכלל או על חתונות בפרט. מקומות רבים מציעים כיום מגוון רחב של מנות, נותנים שמות “מפוצצים” למנות חתונה ומתפארים באיכות האוכל אצלם, וחלקם גם באמת מספקים תוצאות סבירות. 

אבל, וזה אבל קריטי ומשמעותי ביותר, יש גם מקומות בהם האוכל בחתונות הוא ממש מדהים בצורה יוצאת מן הכלל, כזה שמספק חוויה קולינרית במלוא מובן המילה, שהכי רחוקה מ”אוכל החתונות” שאתם מכירים. אחד המקומות האלה הוא אולם האירועים 5.91המקום לחוויית אוכל מרהיבה וייחודית שכזו. 

למה בעצם האוכל חשוב כל כך?

האיכות, המגוון, המקוריות, האסתטיות וכמובן גם הטעם של האוכל בחתונה שלכם יכולים להשפיע לא מעט (אולי הכי הרבה!) על הצלחת החתונה שלכם, האווירה, מידת ההנאה של האורחים  ועד כמה הם ירגישו שהגיעו לאירוע מיוחד במינו, אירוע קולינרי יוקרתי ומפואר שבו הושקעה מחשבה והקפדה על כל הפרטים – מהגדולים ועד הקטנים.

אבל איך תדעו שבחרתם נכון? איך תדעו שהמנות בחתונה שלכם באמת מיוחדות, מקוריות ועשירות כפי שהן צריכים להיות כדי לספק חוויה קולינרית עוצרת נשימה? 

כדי לעזור לכם, ערכנו ראיון עם אור שפירא, שף הבית של אולם האירועים 5.91 שיספק לכם הצצה למטבח המהמם שלנו ולסיבות מדוע האוכל אצלנו כן קובע ולא דומה לשום מקום אחר שהייתם בו! 

צילום: יוסי קרסו

ראיון עם השף אור שפירא, שף הבית של אולם 5.91 אירועים על הים

שלום לך. נשמח לשמוע איך האוכל באולם 5.91 שונה וייחודי לעומת “אוכל חתונות” סטנדרטי שרואים בכל כך הרבה אולמות וגני אירועים כיום?

קודם כל חשוב לי מאוד להגיד שאנחנו ב-5.91 באמת לא מסתכלים על מתחרים ועל אולמות וגני אירועים אחרים, אלא רק על עצמנו. אנחנו מנסים להיות הכי טובים ומקוריים בשביל הלקוחות שלנו. זוהי תפיסת עולם קולינרית, לא מתוך התנשאות חלילה אלא מתוך השאיפה המתמדת והכנה לספק חווית אוכל מיוחדת במינה.

כך למשל, לא תמצאו בתפריטי החתונות והאירועים ב-5.91 את אותן מנות שכבר שנים כולנו רואים ואוכלים ברוב האירועים בארץ. זאת מתוך רצון אמיתי לייצר חוויה חדשה, עמוקה ומספקת יותר של אוכל בחתונה, ושוב – להיות הכי טובים עבור לקוחות האולם. לשם כך, מיישמים אצלנו טכניקות בישול מתקדמות ומדויקות והמטבח כולו מאופיין בהקפדה מעמיקה על פרטים, כמו גם על אסתטיקה, הגיינה וצוות מטבח מקצועי המגיע עם תשוקה אמיתית לאוכל מעולה – כל אלו יוצרים, לדעתי ולפי תגובות הלקוחות, מסע קולינרי מיוחד ומנצח. 

ספר על חומרי הגלם שאתה וצוות המטבח של 5.91 משתמשים בהם.

אנחנו מקפידים לעבוד אך ורק עם חומרי גלם טריים ואיכותיים ביותר, מרמת העלים לסלטים ולקישוטי הצלחות ועד כמובן לנתחי הבשר, הדגים והעוף. המטבח שלנו עובד עם ספקים מובילים בשוק המקומי, המספקים לנו תוצרת חקלאית מקומית, בשרים משובחים וכמו כן מוצרים מיוחדים המגיעים במיוחד מחו”ל. 

כמו באלמנטים אחרים בתפעול של אולם 5.91, גם במטבח אנחנו מיישמים גישה שבה אין מקום לקיצורי דרך – רק חומרי גלם מעולים, וטכניקות מתקדמות מאפשרים להכין אוכל מעולה וייחודי. 

האם אתם משתמשים בטכניקות בישול שונות התורמות לאיכות האוכל בחתונות?

לגמרי – במטבח של 5.91 אירועים אנחנו יורדים לפרטים הקטנים ביותר, גם ברמת טכניקות ההכנה והבישול של המנות. כל צוות הטבחים באולם מקצועי מאוד, כשכולם מגיעים ממקום של אהבה לאוכל ותשוקה אמיתית ונטולת קלישאות לאוכל טעים ומקורי.  זה בא לידי ביטוי מהכנת סלט פשוט ועד צלייה איטית ומדויקת של נתחי בשר מובחרים, או הכנת מנת דג עדינה.

כך, למשל, אנחנו נעזרים לעיתים קרובות  בטכניקות גסטרונומיות המצריכות סבלנות ודיוק, כמו השריות של נתחי בשר, צריבות מדויקות של בשרים עדינים וחומרי גלם שונים, הכנת מרינדות אמיתיות ואיכותיות וללא שימוש ברטבים ומרינדות תעשייתיות, בישול קונפי עדין וכן הלאה. בנוסף, יש מנות המצריכות בישול מראש והכנה מקדימה של חלק מהרכיבים, בעוד מנות אחרות מוכנות ממש מול עיני הלקוח ובזמן אמת. כלומר,  אם סועד מזמין פילה בקר או מנת דג בגריל למשל, הצלייה נעשית במקום, במטבח הפתוח שלנו לפי הזמנת הסועד. 

תשומת הלב הזו, ההקפדה על הפרטים הכי קטנים והאהבה לאוכל עוזרים לנו לספק ללקוחות שלנו ולאורחים שלהם את החוויה הקולינרית הכי טובה שאנחנו יכולים, וליצור עבורם מסע טעים, מפנק, עם שלל מרקמים, צבעים וטעמים. 

צילום: יוסי קרסו

על מה עוד אתם מקפידים במטבח של 5.91? מה לגבי פרזנטציה והגשת המנות?

כחלק מתפיסת עולם קולינרית של איכות, מקוריות והקפדה על פרטים, האסתטיקה חשובה לנו מאוד. רוב החתונות שאנחנו עושים בנויות כך ששלב הארוחה העיקרית הוא רצוף וארוך יחסית, עם הגשה לשולחנות ע”י צוות מלצרים, ואפשרויות בחירה בלתי מוגבלות מכל התפריט לאותו ערב. אנחנו רוצים שהאורח יאכל בכיף, בלי לחץ של זמן ובלי הפרעות שונות בזמן הארוחה, כך שהחוויה דומה לארוחה במסעדת שף מפנקת. 

יש הקפדה גבוהה על פרזנטציות של המנות ועל “צילחות” איכותי ואלגנטי. רבות מהמנות מוכנות ומורכבות ממש בזמן אמת ולפי הזמנת הלקוח בשולחן, וכך מושגת טריות גבוהה לצד הגשה סופר אסתטית ומוקפדת – ממש כמו במסעדה. 

המטבח של אולם 5.91 הוא מטבח פתוח, ממש חלק מהאירוע, ספר על ההחלטה הזו.

נכון, אנחנו מבשלים ומוציאים מנות במודל של Open Kitchen, זה משהו מגניב לגמרי המוסיף לדעתי המון חיים וחוויה לאירוע. האורחים ממש רואים את צוות המטבח עובד ומכין את המנות שלנם, הם יכולים לבוא ולדבר איתי ועם הצוות, לבקש משהו או להחמיא. הבחירה במטבח הפתוח היא חלק מאותה תפיסה קולינרית של מקוריות, הקפדה על איכות ושאיפה ליצור חווית אוכל מלאה ועשירה. העובדה שהמטבח פתוח גם יוצרת עבור הצוות והאורחים שקיפות ברמה הגבוהה ביותר לגבי נושאי מקצועיות, אסתטיות וכמובן ניקיון.

רוצים שהחתונה שלכם תהיה מסע קולינרי מענג, מקורי ומושחת בטעמים מטריפים? חולמים על חתונה עם אוכל מיוחד ומקורי? הסתכלו בתמונות של האוכל המהמם שלנו, תפתחו תאבון ואז תתקשרו לקבוע פגישת היכרות ותיאום, צעד ראשון לקראת החתונה הטעימה שלכם!